2018.01.22 én „Télbúcsúztató maskurázás” volt Nemesapátiban Az egész napos programsorozat keretében mintegy száz nemesapáti és alsónemesapáti diák ismerkedhetett meg a farsang történetével és a nevezetes farsangi karneválokkal. A felsős tanulók power po

2018.01.22- én „Télbúcsúztató maskurázás” volt Nemesapátiban

Az egész napos programsorozat keretében mintegy száz nemesapáti és alsónemesapáti diák ismerkedhetett meg a farsang történetével és a nevezetes farsangi karneválokkal. A felsős tanulók power point segítségével bemutatták a mohácsi busójárás, a velencei- és a riói karnevál fontosabb eseményeit, s a vetített képes előadást még táncbemutatóval is színesítették.

Az előkészületek már napokkal a rendezvény előtt elkezdődtek, a gyerekek – különféle technikával – maszkokat, álarcokat készítettek, s a legjobban sikerült alkotásokból kiállítást is rendeztek. A gasztronómia sem maradhatott ki a nap eseményeiből: a szülők, nagyszülők igazi szalagos fánkkal kedveskedtek a nebulóknak!

A nap megkoronázásaként került sor a Kis Hétrét zenekar bemutatójára és a hagyományos jelmezes bemutatóra, ahol valamennyi fellépő igényes produkcióval szórakoztatta a nagyérdeműt és a zsűri tagjait. Az ítészek – ahogy az mindig is lenni szokott – nehéz helyzetben voltak, hiszen annyi ötletes figurát, jelmezt, történetet vonultattak fel a tanulók , hogy komoly fejtörést okozott a jutalmak odaítélése. Nagy sikere volt a tombolának is: számtalan kisebb-nagyobb ajándék talált gazdára!

Amíg a zsűri visszavonult értékelni a produkciókat, a gyerekek és szüleik harsány „Haj ki kisze, haj! Kivisszük a betegséget, behozzuk az egészséget!” kiáltások közepette elégették a kiszebábot az iskola udvarán, ezzel mintegy eltemetve a telet.

Jó volt látni a kipirult, elégedett gyermek arcokat, a gyerekeket, akik egy napra kiszakadtak a mindennapokból, megteremtvén egy sajátos mesevilágot!